Microsoft Security Essentials

Pentru că suntem la început și presupunem că nu știm prea multe despre calculatoare, avem internet și vrem să ne protejăm. Prietenii mai pricepuți ne-au zis: – Instalează-ți un antivirus!

La o căutare pe internet vom descoperi că sunt multe astfel de programe unele plătite altele gratuite. Poate ar fi mai bine să alegem unul plătit, vorba românului „dai un ban dar știi că face”. Mai bine să dau niște bănuți ca să nu îmi „spargă” calculatorul vreun puști care se pricepe la hăcuit. Vă pot spune din start că nici un program nu este perfect, nici măcar acela plătit.

Astăzi vă propun un antivirus gratuit oferit de cei de la Microsoft și trebuie să vă spun că în afară de windows şi suita de office, în general prefer să evit programele făcute de ei (internet explorer, windows messenger, windows media player).

Acest antivirus se cheamă Microsoft Security Essentials și este simplu ca meniu de utilizare, detectează destul de bine virușii  și nici nu folosește prea multe resurse ale calculatorului.

De asemena, în teste a oferit și un număr scăzut de detecții  „false positive” (aceste detecții sunt de fapt un mod frumos de a spune că antivirusul a greșit, când acesta cataloghează un fișier ca fiind virusat deși  nu este, deci antivirușii mai și greșesc).  Poate fi setat și cu limba română pentru a vă ușura folosirea lui. Poate fi folosit pentru Xp, Vista si Windows 7. După instalare faceți update și apoi puteți scana întreg calculatorul sau un anume fișier.

Despre acest antivirus aş putea să mai spun că a apărut după ce cei de la Microsoft au cumpărat RAV Antivirus, o companie a unor români. Mai multe despre aceasta găsiţi aici.

Folosind link-ul de la Microsoft, vor verifica înainte sistemul de operare cu genuine. Cei care doresc să nu mai piardă vremea cu aceasta pot folosi link-ul de mai jos, care este al unui site unde se gasesc programe gratuite si care ofera posibilitatea de a instala mai multe programe deodată. Un site despre care pe viitor voi face un articol special, dar până atunci folosiţi-l căci merită.

Descarcă  Microsoft Security Essentials

Pentru cei ce înțeleg limba engleză (și nu numai) un mic tutorial video aici.

Iar în final, reţineţi că nici un antivirus nu e perfect, din acest motiv nu recomand un antivirus plătit. Cel mai bine este să fim atenţi, să nu deschidem fişiere suspecte ataşate la emailuri sau diferite programe ciudate de pe internet, etc.

Mult succes!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s