Avira AntiVir Personal – Free Antivirus

Antivirusul oferit de cei de la Avira este o soluție gratuita foarte buna! Este simplu și foarte ușor de folosit. Oferă și  posibilitatea de a fi programat pentru a scana la o anumită oră din zi sau din noapte sistemul (cu condiția ca și calculatorul să fie deschis). Spre deosebire de  Microsoft Security Essentials despre care am mai scris, acesta are și o componentă care este mereu activă pentru a îmbunătății securitatea. Astfel antivirusul poate detecta programele potențiale malițioase fără ca dumneavoastră să îl puneți să scaneze manual un folder sau un program anume.

Pentru cei care nu au internet, dar care au posibilitatea să descarce de la alt calculator, de aici spre exemplu, pot lua noile definiții oferite lunar din câte am eu cunoștință. Acestea apoi se încarcă din meniul programului Avira, de la Update – Manual Update. Astfel vă puteți menține antivirusul la zi și fără internet. Există mai multe tipuri de scan care pot fi făcute folosind Avira:

– hard disk-urile locale

– scanare rapidă a sistemului

– scanare completă

-scanare manuală (aici se poate selecta numai un har disk sau poate numai două din trei, etc. )

-scanarea proceselor active (în general dacă există un virus există cel puțin un proces activ al acestuia)

Mai există și opțiunea ce apare implicită la click dreapta (meniul contextual se chemă) asupra unui fișier folder, hard disk din My Computer, etc. Pe aceasta aș numi-o scanare selectată (sintagma în engleză sună cam așa: Scan selected files with antivir). Astfel avem posibilitatea să scanăm  numai anumite fișiere descărcate sau primite de undeva, înainte de a le folosi. Cam atât despre Avira, el poate fi descărcat și de la link-ul cu definițiile dar și de pe pagina celor de la Avira, www.avira.com de la secțiunea Free.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s