KMPlayer

Un calculator îl folosim şi pentru a ne uita la filme ;). Așa cum spuneam în descrierea blogului, există acel nelipsit bsplayer din calculatorul oricărui începător (care este f. bun în acel moment), doar că există și programe mai bune. KMPlayer este unul dintre ele.

Este un program de origine coreeană, care suportă o mare varietate de codecuri şi  poate să deschidă multe tipuri de fișiere video (și audio), printre care și cele în format DVD. La bază se află un plazer video foarte bun, cunoscut mai ales utilizatorilor de linux, Mplayer.

Există suport la interfaţă şi pentru limba română, deci cei care veţi dori puteţi să aveţi meniul în limba maternă (deşi personal nu prefer acest lucru la nici un program). Pentru bsplayer, era necesar imediat si instalarea unui pachet de codecuri cum ar fi Klitecodec pack, recomand instalarea în continuare a  acestui pachet chiar dacă veţi folosi KMPlayer de aici înainte. Pentru a seta ce tip de fişiere vrem ca să deschidă acest program de aici înainte, este suficient să deschidem programul, apoi apăsăm F2 şi apare următoarea fereastră şi vom da click acolo unde am pus eu cele două săgeţi şi apoi doar bifaţi căsuţele corespunzătoare tipului de fişier pe care îl vrem asociat cu KMPlayer. Avem posibilitatea prin butoanele prezente acolo  să asociem cu toate tipurile de extensii prezente, numai cu cele de tip audio sau numai cu cele de tip video. Mai departe, pentru a putea să vedem caracterele româneşti la subtitrări, dăm click în stânga pe Subtitle Processing şi apoi la Font. De acolo, vom selecta East/Central Eur la Char set si apoi doar apăsăm close. Bineînţeles că vă mai puteţi juca cu setările lui şi ca să vă incit am să mai menţioney două dintre ele care mie mi-au plăcut. O funcţie care permite programului să reia filmul de unde se afla atunci când l-am închis ultima dată, funcţie bună dacă nu vă uitaţi la tot filmul de odată. Cea de-a doua permite menţinerea ferestrei programului deasupra celorlalte programe (spre exemplu puteţi naviga pe internet şi fereastra programului să rămână peste browser pentru a putea să vă uitaţi în acelaşi timp şi la film:).

Cam atât despre KMPlayer, există un forum aici probabil că poate să şi fie descărcat de acolo dar eu de obicei îl iau de la Softpedia (click pe download şi apoi pe una din mirror, de preferat din ro şi aşteptaţi puţin să apară fereastra cu programul).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s