Bs Player

Astăzi vreau să vă vorbesc despre Bs player, varianta gratuită. Trebuie să vă spun sincer încă de la început că până mai de curând nu aveam o părere foarte bună despre acest program.

Pe vremea când ştiam eu de el trebuia să instalezi separat codec-urile video. L-am reinstalat recent şi am rămas plăcut surprins de faptul că a instalat aproape singurel (şi în folderul său de pe :C) codec-urile necesare.

Atenţie: La instalare, dacă nu vreţi să fie playerul predefinit pentru toate fişierele audio şi video pe care le suportă, trebuie să debifaţi „Associate with supported files”

Motivul pentru care am hotărât să scriu despre el este faptul că cei care se ocupă de dezvoltarea sa au adăugat o funcţie interesantă, pe care nu am mai întâlnit-o la un alt player. Oferă posibilitatea de descărcare automată a subtitrărilor pentru filmele pe care programul le deschide.

În continuare am să spun câte ceva despre setările predefinite ale acestei funcţii:

  • caută subtitrări în arhiva celor de la bs player, pe opensubtitles.org şi pe getsubtitles.com
  • descărcă automat subtitrările de pe site-urile de mai sus (numai dacă nu există deja una prezentă)  într-un folder numit Subs, localizat în folder-ul filmului

Această funcţie ne poate ajuta să câştigăm timp, ne mai fiind necesar să umblăm pe net după subtitrări. Trebuie să menţionez că exisă o versiune de Bs Player disponibilă şi pentru platforma android, iar această funcţie este disponibilă de asemeni şi la această versiune.În acest moment Bs Player se află la versiunea 2.58. Poate fi descărcat de aici. Programul are şi interfaţă în limba română pentru doritori. Există şi unele skin-uri ce pot fi descărcate de pe acelaşi site şi apoi trebuiesc puse în C:\Program Files\Webteh\BSplayer\Skins”pentru a le putea folosi.

Lasă un comentariu