Trei frumuseți ale României în doar cinci zile din viața ta

Astăzi am aflat că voi avea o vizită „internațională”. Kaspar mi-a trimis un mesaj pe facebook zicându-mi că vrea să viziteze România. E prima dată când vine aici așa că m-a rugat să îi arăt niște zone frumoase, „care merită văzute”, zicea el.

Are doar cinci zile la dispoziție, apoi trebuie să se întoarcă în Olanda. A vizitat India, Thailanda, Nepal-ul, Elveția. Chiar anul trecut îmi povestea pe e-mail despre excursia pe care o făcea prin Franța și nu părea prea impresionat.

Lăsând la o parte mofturile sale, trebuie să fac un traseu al excursiei noastre. Kaspar vine marți și sâmbătă la amiază trebuie să se întoarcă.

Aș fi preferat să avem mai multe zile la dispoziție pentru a-i arăta frumusețile României, dar asta e. M-am decis să îi arăt Sfinxul, Lacul Vulturilor și stațiunea de la Gura Portiței.

Ziua 1

Pentru a avea o autonomie sporită, închiriem o mașină de la Autonom, din fericire au un centru de închiriat mașini și în zona Otopeni. De aici mergem până la Sinaia, ne oprim să vizităm Castelul Peleș, cunoscut a fi unul din cele mai frumoase din regiunea balcanică.Luxul castelului Peleș este copleșitor chiar și în zilele noastre. Încă de la intrare te impresionează prin holul principal și apoi continuă cu încăperi la fel de luxoase. Peste noapte rămânem în Sinaia.

Ziua 2

De dimineață mergem în Munții Bucegi. Nu mai stăm la coadă la telecabină, mergem direct cu Nissan-ul de la Autonom până aproape de Sfinx. Avem ce vedea pe drum și poate mai câștigăm și ceva timp.

Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu cel al Sfinxului egiptean. Este situat la o altitudine de 2.216 m, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene. Măsoară 8 m înălțime și 12 m lățime. Este un loc foarte frumos despre care se zice că ar fi un punct energetic important al țării noastre. De aici mergem să înnoptăm în Brașov.

Ziua 3

De dimineață mergem să vizităm Biserica Neagră. Un punct de atracție pentru toți turiștii ce vin la Brașov, iar apoi mergem spre Buzău. În apropiere de Siriu, la coada lacului, lăsăm mașina și pornim pe traseu spre Lacul Vulturilor, situat la o înălțime de 1420 m în Munții Siriului. Pe drumul spre lac ne bucurăm de un peisaj de vis, parcă rupt din cărțile de basme. Într-un final vom ajunge și la destinația noastră finală, Lacul Vulturilor ce poate fi considerat sinonim cu frumusețea. Peisajele ce îl înconjoară sunt răpitoare, iar imaginea lacului în sine completează cu grație această frumusețe, aproape ridicând-o la rang de artă.

Ultima dată când am fost aici, am venit cu soția mea și ni s-a rupt cortul, asa de tare a bătut vântul. De această dată am venit mai pregătit și cu un cort mai rezistent.

Ziua 4

Plecăm de dimineață și facem cale întoarsă spre locul unde am lăsat mașina și apoi pornim spre Jurilovca, un drum care ne ia aproximativ 4,5 h. Lăsăm mașina la cineva de încredere și apoi traversăm Lacul Golovița cu vaporașul, 50 RON/pers dus-întors. Din acest loc special poți admira Delta Dunării, dar și Marea Neagră. Peste noapte rămânem aici în stațiune și ne bucurăm de frumusețile acestui loc, acest colț de Rai al României.

Ziua 5

Cu greu ne dăm duși din Gura Portiței, dar trebuie să o facem, așa că traversăm cu vaporașul înapoi la civilizație. De aici plecăm mai departe spre Otopeni, de unde mașina va fi preluată de cei de la Autonom, cost suplimentar 10 euro.

„A fost o excursie solicitantă, dar care a meritat!” îmi zice Kaspar înainte de a pleca spre avion. Cu siguranță va mai veni în România și altă dată fiindcă l-am văzut adesea furat parcă de frumusețile locurilor pe care le-am vizitat împreună.

–––––––––––––––––––––––––-

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2011 etapa nr. 4.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s