Despre mine și acest blog…

Acest blog are ca scop promovarea de programe gratuite pentru calculatoarele cu sistem de operare windows.

Să vă povestesc cum am avut eu prima întâlnire cu computerul (semăna cu cel din imagine).

L-am luat de la un prieten mai priceput (să-i spunem Radu), care m-a și ajutat și mi-a pus sistem de operare căci de, eu nu aveam habar cum să fac așa ceva și în acest timp a început să-mi povestească ce poți face cu un calculator: să asculți muzică, să vezi filme, fotografii, să creezi/editezi documente. Ulterior am aflat că pot avea cu ajutorul unei conexiuni la internet și adresă de email gratuită, pot discuta cu prietenii pe chat, etc.

Apoi nea Radu mi-a instalat și câteva programe utile de altfel pentru a putea face cele mai sus enumerate de el. Printre acestea îmi amintesc că se aflau nelipsitele programe de pe calculatorul unui începător: winamp (player audio) și bs player (pentru fișiere video).

Acum trebuie să mărturisesc că am avut niște prieteni pricepuți la îndemână pe care puteam să-i bat la cap atunci când nu știam ceva (și credeți-mă că nu știam muuuuulte lucruri). Pentru mine calculatorul era un televizor interesant, iar acel spațiu de lucru (desktop-ul) era locul unde se puteau petrece cele mai neobișnuite lucruri. De la ferestrele de explorer care dispăreau într-un mod miraculos pe bara de jos (task bar) până la dispariția task bar-ului și apariția ei la fel de miraculoasă în partea stângă a ecranului.

Astfel mi-am început eu aventura în această lume a calculatoarelor. Pot spune că gradat a devenit un hobby, ulterior am și găsit un job la care ofeream suport tehnic prin telefon.

Acum, mi-am propus să ofer o mână de ajutor cu ceva informații despre programele gratuite pe care le putem folosi. Mi se pare normal să întorc astfel informația pe care și eu am primit-o la rândul meu de la alți oameni, în mod direct sau indirect de pe net.

Ca și public țintă sunt aceia care nu știu să folosească foarte bine calculatorul încă și care poate nu au cunoștințe de limba engleză prea bune (cel puțin încă) și ține-ți minte că nimeni nu s-a născut învățat, nici măcar Einstein 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s